wie zijn wij – De Vrijwilligers

Terug naar ‘wie zijn wij‘.

Wil Overman

Hallo, ik kom uit Bussum alwaar ik geboren en getogen ben. Ik ben getrouwd met Lia en wij hebben 7 kinderen en 4 kleinkinderen..

Sinds 1977 ben ik vrijwilliger bij Buurt en Belangen Vereniging Godelinde, Deze vereniging organiseert allerlei activiteiten op sociaal-cultureel gebied zoals klaverjas, bingo, kinder-tienerwerk en volwassen thema-feesten. Mijn functie is secretaris/penningmeester en help vaak achter de schermen mee met het organiseren van de activiteiten. 

Sinds 1992 hebben wij het beheer van wijkcentrum Achter de Linde, die geheel door onze vrijwilligers is gebouwd. Lia is, net als ik, ook sinds 1977 vrijwilliger en zit in het bestuur. Dat is mede de kracht dat we dit al zo lang volhouden. 

Sinds jaar en dag geven wij elk jaar wel iets aan het goede doel. Zo hebben we de volgende instellingen ondersteund: Dierenasiel Crailo, Stichting mensen in nood, de Gooische Ark, De voedselbank, de Sinterklaasbank en stichting de Sprookjesboom. 

Zo kwam ik ook in contact met Natascha en Peter Versteeg; of wij als buurthuis iets wilden doen voor de stichting ALS. Uiteraad was ik reuze enthousiast en kwamen al gauw op het idee om een bingo te organiseren waarbij het buurthuis alle faciliteiten gratis beschikbaar stelde. Het is een groot succes geworden met +/- 120 deelnemers en een opbrengst van 2600 euro. In september organiseren wij ook weer de fietstocht ’trap ALS de wereld uit’. Inmiddels zijn de contacten behoorlijk hecht geworden zodat ik niet uitsluit dat we wel vaker dit soort acties samen gaan ondernemen. Vooral van het verhaal van Natascha ben ik diep onder de indruk geraakt. Zeker gezien het feit dat ze zo enthousiast is en samen met haar man Peter vol goede ideeen zit voor Stichting ALS.

Team ALS Bussum organiseert activiteiten om de ongeneeslijke ziekte ALS de wereld uit te helpen. Help jij mee?

Al onze activiteiten vinden plaats vanuit onze basis wijkcentrum "Achter de Linde' in Bussum. Een route beschrijving vind je hier,