wie zijn wij – De Vrijwilligers

Terug naar ‘wie zijn wij‘.

Peter Versteeg

Ik ben geboren op  6 oktober 1970 en sinds 12 november 1993 getrouwd met Natascha. Toen we elkaar ontmoetten was het liefde op het eerste gezicht een aantal jaren later besloten we om te gaan trouwen. We waren nog jong en aan kinderen krijgen dachten we nog niet omdat we samen eerst wat wilden opbouwen en nog lekker met zijn tweeen van vakanties wilden genieten en lekker samen dagjes weg wilden gaan. Toen we aan kinderen gingen denken sloeg het noodlot toe! Eerst bij mezelf,  in 2004 werd er bij toeval een kwaadaardige tumor op mijn nier geconstateerd, een zware operatie volgde en daarna 5 spannende jaren met controles. Gelukkig bleef het allemaal goed.

 Ik was nog maar koud terug uit het ziekenhuis na mijn operatie toen Natascha begon te kwakkelen tot het moment dat het zo erg werd dat we naar de huisarts gingen.  Die stuurde ons gelijk door naar een regionale ziekenhuis waar vele onderzoeken volgden.  Bij de laatste onderzoek ( een emg ) had hij wel een vermoeden en stuurde ons door naar het UMC Utrecht. Het werd een lange dag daar in Utrecht en aan het eind van de dag kregen we het te horen.
U HEEFT ALS. Een doodvonnis!

De eerste paar weken erna was een hel, maar daarna pakten we ons leven weer op. Intussen besloten dat ons grote wens om kinderen te nemen uit ons hoofd te zetten wat nog steeds erg moeilijk is. In mei 2011 ben ik gestopt met werken om me volledig op Natascha te gaan concentreren via een PGB hebben wij de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe en wat en neem ik de volledige zorg op haar tot mijn rekening en natuurlijk al de huishoudelijke taken.

Dus Natascha is nu in wezen mijn werkgever wat vaak tot hilarische momenten leid. Humor en positiviteit is erg belangrijk voor ons en natuurlijk overal van genieten hoe klein het ook is.

Team ALS Bussum organiseert activiteiten om de ongeneeslijke ziekte ALS de wereld uit te helpen. Help jij mee?

Al onze activiteiten vinden plaats vanuit onze basis wijkcentrum "Achter de Linde' in Bussum. Een route beschrijving vind je hier,